Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Termékajánló

DOLGOZZ OTTHON!

DOLGOZNI SZERETNÉL?

*

Legyél a kollegám!

*

 

Otthonában dolgozva juthat kiemelkedően magas jövedelemhez!

*

Gondolom sokan vannak úgy, hogy nincsenek megelégedve jelenlegi anyagi helyzetükkel. Be vannak skatulyázva egy napi 8-10 órás munkahelyre, idejüket, energiájukat, tudásukat adják egy bizonytalan vállalkozáshoz, amelynek és egyben az Ön sorsa sem biztos.


 

Szeretne másként élni? Szeretne több szabadidőt és több bevételt? Ha igen, akkor Ön most jó helyen jár és érdemes továbbolvasnia ezt a tájékoztatót!

*

  TOVÁBB>>>>

 *

INGYEN WEBÁRUHÁZAD lehet 2 perc alatt!

*

 

HÍREK:

 

GLABRIDIN, 12 év kutatása

 

 

12 év kutatási eredményei

Jong Soon Kang1, Jee Youn Kim2, Sang-Bae Han2, Kiho Lee1, Song-Kyu Park1 and Hwan Mook Kim1

1 KRIBB, Cheongwon, Korea, Republic of 2 Chungbuk National University, Cheongju, Korea, Republic of

A Glabridin meggátolja a dendriticus sejt fejlődést és funkciót azáltal hogy blokkolja az NF- B/Rel és MAPKs aktiválódását

Kivonat

A Glabridinről köztudott, hogy gyulladás ellenes, antimikrobiális és érrendszer védő tevékenységgel bír. Ezen tanulmány célja az volt, hogy megvizsgálja a glabridin hatását a dendriticus sejt fejlődésre és funckióra nézve továbbá azon molekuláris mechanizmust amely ezért felelős.

A Glabridin az adagolás arányában elfojtotta a lipopoliszacharid (LPS) által indukált dendriticus sejt érési markerek kibocsátódását, mint a CD80, CD86 és MHC II-es molekula csoport, anélkül hogy bármiféle hatást gyakorolt volna a sejtek életképességére. A glabridin meggátló képességét igazolta, hogy a felszarapodott endociták az LPS kezelés hatására csökkentek. Összességében ezen eredmények azt mutatják, hogy a glabridin meggátolja az LPS által indukált dendticicus sejtek fejlődési és funkcionális tevékenységét, ha részben is, de azáltal, hogy meggátolja a NF- B/Rel és MAPK útját.


Biosci Biotechnol Biochem. 2007 Jan;71(1):206-14. Epub 2007 Jan 7.

Az édesgyökér flavonoidjai meggátolják a hasi zsírréteg felhalmozódását és a testsúly gyarapodást a magas zsírtartalmú étrenddel tartott, túlsúlyos C57BL/6J egerek esetében

Aoki F, Honda S, Kishida H, Kitano M, Arai N, Tanaka H, Yokota S, Nakagawa K, Asakura T, Nakai Y, Mae T.

Functional Food Ingredients Division, Kaneka Corporation, Japan.

Kivonat

Magas zsírtartalmú, túlsúlyos C57BL/6J egerek esetében édesgyökér flavonoid oldatot alkalmaztunk, hogy vizsgálat alá vegyük annak hatásait. A hidrofób flavonoidokat tartalmazó oldatot az édesgyökérből vonták ki etanol segítségével. Az édesgyökér flavonoid oldat közepes láncolatú triglicerid keverék, mely tartalmazza a glabridint mely az édesgyökér legfőbb flavonoidja, 1,2%-os koncentrátum(w/w). A túlsúlyos egereket magas zsírtartalmú étrenddel táplálták, melyben a következő arányban szerepelt az édesgyökér flavonoid oldat: 0 (kontroll), 0,5%, 1,0% vagy 2,0% 8 héten keresztül. A kontrol csoporttal összehasonlítva, az 1-2% édesgyökér flavonoid oldatot tartalmazó csoport esetében jelentősen csökkent a hasi zsírszövet felhalmozódás és a testsúly. Egy szövettani vizsgálat kimutatta, hogy a zsírsejtek kisebbek lettek és a májsejtek zsíros, degeneratív állapota javult a 2% édesgyökér flavonoid oldatos csoportban. A máj DNS analízise kimutatta a béta oxidáció génjeinek javulását továbbá a zsírsav szintézis csökkenését a 2%-os édesgyökér flavonoid oldatos csoportban. Ezen eredmények azt mutatják, hogy az édesgyökér flavonoid oldat megóvott és jótékonyan hatott az étrend által indukált túlsúlyra azáltal, hogy kijavította a lipid anyagcserével kapcsolatos génexpressziót a májban.


A Glycyrrhiza glabra gyökér antimikrobiális potenciái

Gupta VK, Fatima A, Faridi U, Negi AS, Shanker K, Kumar JK, Rahuja N, Luqman S, Sisodia BS, Saikia D, Darokar MP, Khanuja SP.

Genetic Resources and Biotechnology Division, Central Institute of Medicinal and Aromatic Plants (CSIR), Kukrail Picnic Spot Road, P.O. CIMAP, Lucknow 226015, India.

Kivonat

Ezen tanulmány a Glycyrrhiza glabra gyökér lehetséges antimikrobiális hatásait vizsgálta. A Glycyrrhiza glabra antimikrobiális tevékenységét 500 microg/L koncentrátumnál mérték. A bioaktivitással irányított fitokémiai analízis a glabridint potenciálisan aktívnak találta a Mycobaterium tuberculosis H(37)Ra és H(37) Rv -vel szemben 29,16 microg/L koncentáriumnál. Antimikrobiális tevékenységgel bírt mind a Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumokkal szemben. Az eredményeink az édesgyökér potenciális használatát mutatják, mint antituberculáris anyag szisztemikus kísérletek és anti-TB teszteken keresztül.

J Ethnopharmacol. 2008 Mar 5;116(2):377-80. Epub 2007 Dec 4.


Az édesgyökér flavonoid oldat és a glabridin farmakokinetikájának klinikai biztonsága egészséges emberek esetében

Aoki F, Nakagawa K, Kitano M, Ikematsu H, Nakamura K, Yokota S, Tominaga Y, Arai N, Mae T.

Funkcionális Táplálék Összetételi Részleg, Kaneka Testület, 1-8 Miyamae-machi, Takasago, Hyogo 676-8688, Japan. Fumiki.Aoki@kn.kaneka.co.jp

Kivonat

Tárgy: Az édesgyökér flavonoidoknak számos fiziológiai tevékenységük van, mint például a hasi tájékon lévő zsírréteg csökkentése, továbbá hipoglikémiás és antioxidáns hatások. Az édesgyökér flavonoid oldat egy új étrendi összetevő, amely közepes láncú trigliceridekben (MCT) oldott édesgyökér flavonoidokat tartalmaz. A glabridin egyike azon biokatív flavonoidoknak amelyeket a Glycyrrhiza glabra L. tartalmaz és ez az édesgyökér flavonoid oldatban nagy mennyiségben található. Ezen tanulmányban vizsgálat alá került az édesgyökér flavonoid oldat biztonságosságának kérdése egészséges emberek esetében és meghatározásra került a glabridin plazma koncentrátum profilja, mint egy marker összetevő.

Eredmények: Az egészséges férfi alanyoknál (n=5) végzett egyszerű adagolású farmakokinetikai vizsgálat kimutatta a glabridin felszívódását, és a maximum koncentrátum elérését (Cmax) körülbelül 4 óra elteltével (Tmax) és ezt követően az egyszerű fázisban lassan távozott el 10 óra után minden adagolásnál. A Cmax és AUC (0-24 h) a dózissal egyenes arányban növekedett. Az egészséges férfiak és nők esetében végzett dupla dózisú tanulmány 1 hétig és 4 hétig, kimutatta, hogy a a plazma glabridin elérte az egyensúlyi állapot szintjét 2 hét alatt, napi 300-1200 mg/nap édesgyökér flavonoid oldat adagolás mellett. Ezen humán kísérletekben, a három adagolási szintnél, nem volt klinikailag érdemleges változás a hematológiai és biokémiai paraméterekben. Minden megfigyelt klinikai rész változatlan maradt, és függetlenül az adagolástól, még a megismételt 4 hetes adagolást követően is.

Konklúzió: Ezen tanulmányok alátámasztják, hogy az édesgyökér flavonoid oldat 1200 mg/nap napi adagolásig biztonságos. Ez az első cikk, amely bizonyítja az édesgyökér flavonoidok biztonságosságát, és az első cikk a glabridin farmakokinetikáját tekintve emberi alanyoknál.

J Am Coll Nutr. 2007 Jun;26(3):209-18.


Az édesgyökér flavonoid oldat csökkenti a teljes testzsír és zsigeri zsír mennyiségét túlsúlyos embereknél, randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollált vizsgálatban.

Tominaga Y, Nakagawa K, Mae T, et al.

Az édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) flavonoid oldat hidrofób flavonoidokat tartalmaz. Ezen tanulmány írója által végzett korábbi állatkísérletek kimutatták, hogy az édesgyökér flavonoid oldat csökkenti a hasi zsírréteg lerakódást és a testtömeg-gyarapodást túlsúlyos cukorbeteg egerek esetében. Egy korábbi klinikai vizsgálat kimutatta, hogy az édesgyökér flavonoid oldat biztonságosan visszaszorítja a súlygyarapodást túlsúlyos alanyok esetében. Ezen tanulmányban megvizsgálták, az édesgyökér flavonoid oldat teljes testzsírra és zsigeri zsírra gyakorolt hatását túlsúlyos alanyoknál és alátámasztották ennek biztonságosságát és optimális hatékony adagolását.

A kutatásban 56 férfi és 28 postmenopauzás állapotban lévő nő vett részt, 40 és 60 év közöttiek, 24-30 kg/m2 test tömeg indexel (BMI). Az édesgyökér flavonoid oldat az édesgyökérből etanol oldattal lett kivonva ehhez pedig közepes láncolatú triglicerid kivonat került (MCTs), egy 30% édesgyökér oldatot és 70% MCTs tartalmazva. A kivonatot 1% glabridinhez beállították. Kevesebb, mint 0,005% glicirrhizin sav volt, egy a hipokalémiával (magas kálium) és más problémákkal összekapcsolódó összetevő. Az édesgyökér flavonoid oldat kapszulák 300 mg édesgyökér kivonatot és 33 mg méhviaszt tartalmaztak, míg a placebo kapszulák 300 mg MCTs-t és 33 mg méhviaszt tartalmaztak. Az alanyok vacsora előtt vették be a kapszulákat vízzel napi egy alkalommal 8 héten át. Randomszerűen 4 csoportra osztották őket: a placebo csoport (n=19) 3 placebo kapszulát kapott naponta, az alacsony dózisú csoport (n=20) 1 kapszulát és 2 placebo kapszulát (300 mg édesgyökér flavonoid oldat/nap), a közepes dózisú csoport (n=21) 2 kapszulát és 1 placebo kapszulát (600 mg édesgyökér flavonoid oldat/nap) és a magas dózisú csoport (n=21) 3 édesgyökér flavonoid oldat kapszulát (900 mg édesgyökér flavonoid oldat/nap) kapott. A kutatások során kettős energia röntgen felszívódás mérő (DXA) segítségével mérték meg az alanyok testtömeg indexét valamint megmérték a bőr alatti és zsigeri zsírt számítógépes rétegfelvevő röntgeneljárás segítségével (CT). A kiindulási pontnál vérmintákat vettek, majd ezt megismételték 4 illetve 8 héttel a kezelést követően.

A kiinduló esetben minden egyes csoportban 21 alany volt, 14 férfi és 7 nő. 2 visszalépés történt a placebo csoportban: 1 férfi, személyi okokra vonatkozóan és egy másik lumbágó miatt. 1 férfi kiesett a 300 mg-os csoportban lumbágó miatt. Az alanyok kalória bevitele jelentősen nem változott a 4 illetve a 8 hetes kezelést követően. A 900 mg édesgyökér flavonoid oldatos csoport alanyai jelentős testtömeg és testtömeg-index csökkenést érzékeltek a kiinduló állapothoz képest a 4 és 8 hetes kezelés után (P<0,05 mindkettőnél). A 900 mg édesgyökér flavonoid oldatos csoport esetében a testsúlyban és testtömeg-indexben történt változás jelentősen magasabb volt, mint a placebo csoport esetében (P<0,005 mindkettőnél). Mind a 3 édesgyökér flavonoid oldat csoportban a testtömeg jelentősen csökkent a kiinduláshoz képest a 8 hetes kezelés után (P<0,05), míg a placebo csoportban nem történt változás. A CT felvételek kimutatták, hogy a zsigeri zsírtömeg jelentősen csökkent a kiinduláshoz képest a 900 mg édesgyökér flavonoid oldatos csoportban egyedül (P<0,05). A kutatások nem mutattak jelentős változást a bőr alatti zsírrétegben.

A kutatások jelentős csökkenést mutattak a teljes és LDL koleszterin szintekben a 900 mg édesgyökér flavonoid oldatos csoportban (P<0,05 mindkettőnél). Ez mutatja, hogy az etanolos édesgyökér kivonat csökkenti az LDL koleszterint a magas koleszterin szinttel rendelkező betegek esetében. A jelentős változások mellett a biokémiai és hematológiai paraméterek normál értékeknél maradtak. Továbbá a szubjektív tünetek normál állapotban maradtak, az édesgyökér flavonoid oldattól függetlenül.

A megfigyelt testtömeg és zsírcsökkenés a fokozott energia kiadás eredménye a béta-oxidáció serkentésével és a lipogenezis meggátlásával. További tanulmányok szükségesek, melyek magyarázzák a testzsír csökkenést, és hogy megvizsgálják az édesgyökér flavonoid oldat által okozott anyagcsere változásokat a zsírszövetben és az izomban.

Összességében megállapítható hogy legalább 300 mg/nap édesgyökér flavonoid oldat (ha lehet 900 mg/nap) fogyasztásával elkerülhető az elhízás és a metabolikus szindróma életmódváltás mellett, beleértve az étrendet és a mozgást.

Obes Res Clin PRAC. 2009; 3 (3): 159-178.


Az édesgyökér kivonatban található flavonoidok meggátolják a hasi zsírfölösleg felhalmozódását valamint a vércukorszint emelkedését a túlsúlyos, cukorbeteg KK-A(y) egerek esetében.

NAKAGAWA K(Kaneka Corp., Osaka, Jpn) KISHIDA H(Kaneka Corp., Hyogo, Jpn) ARAI N(Kaneka Corp., Osaka, Jpn) NISHIYAMA T(Kaneka Corp., Osaka, Jpn) MAE T(Kaneka Corp., Osaka, Jpn)

Kivonat

Az édesgyökér egyike a tradicionális gyógyászatban leggyakrabban használt növényeknek. Ezen tanulmányban vizsgálat alá került a Glycyrrhiza glabra L. hidrofób flavonoidjainak a hasi tájékon felgyülemlett zsírrétegre valamint a vércukorszintre gyakorolt hatása túlsúlyos, cukorbetegségben szenvedő KK-A(y) egerek esetében. A hidrofób flavonoidok egy hányadának dúsítása érdekében, édesgyökér flavonoid oldatot állítottunk elő további kivonatolási édesgyökér etanolos kivonattal közepes láncú trigliceriddel (MCT), valamint hozzáigazítva a glabridin koncentrátumot, amely az édesgyökér legfőbb flavonoidja, 1,2%-os olajban. A 6 hetes KK-A(y) egereket 5 csoportra osztották (n=6/csoport) és magas zsírtartalmú ételt kaptak, amely a következőket tartalmazta: 0 (control), 0,5%, 1%, vagy 2 % édesgyökér flavonoid oldat, vagy 0,5% konjugált linoleic sav (CLA) 4 héten keresztül. A kontrol csoporttal összehasonlítva a testsúlygyarapodás és a zsírszövetek gyarapodása visszaesett (p<0,05) a 2%-os édesgyökér flavonoid oldatot tartalmazó étrend hatására, és a vércukor szint 2 illetve 4 hét után visszafogta minden étrendnél, amely édesgyökér flavonoid oldatot tartalmazott. Bár a CLA-val való táplálás visszafogta a testsúlygyarapodást (p<0,05) , de növelte a vércukor szintet (p<0,05) 2 hét után, összehasonlítva a kontrol csoporttal. Továbbá, az édesgyökér flavonoid oldat és az édesgyökér etanolos kivonat stimulálta a humán zsírsejt differenciálódást in vitro környezetben. Ezek az eredmények azt mutatják, hogy az édesgyökér hidrofób flavonoidoknak hasi zsírcsökkentő és hipoglikémiás hatásuk van, feltehetően a peroxisome proliferator-activated receptor-gamma (PPAR-gamma)-ra gyakorolt aktivizáló hatása miatt.

Biol Pharm Bull; VOL.27;NO.11;PAGE.1775-1778(2004) ; Japán


A glabridin antioxidáns hatása az LDL oxidációra

Carmeli E, Fogelman Y.

Physical Therapy, Tel Aviv University, Tel Aviv, Israel.

Kivonat

Ezen tanulmányt azért végezték, hogy meghatározzák a természetes polifenol izoflavon (Glabridin), antioxidáns hatását az LDL oxidációra nézve. Az LDL mértékének meghatározása úgy történt hogy megmérték a Thiobarbituric sav reaktív anyagok (TBARS) alakulását. Az édesgyökér etanolos kivonat szájon át történő adagolása történt egészséges alanyoknak 6 hónapon keresztül, az alanyok oxidatív stressz szintje ugyanúgy, mint a plazma LDL oxidáció 20%-al csökkent. Megállapíthatjuk, hogy a glabridin étrendszerű fogyasztása megóvhatja az LDL-t az oxidációtól.

Toxicol Ind Health. 2009 May-Jun;25(4-5):321-4.


Az édesgyökér édesgyökér flavonoid oldat 90 napos ismételt dózisú toxicitás tanulmánya

Nakagawa K, Kitano M, Kishida H, Hidaka T, Nabae K, Kawabe M, Hosoe K.

Functional Food Ingredients Division, Healthcare Products Business Unit, Kaneka Corporation, 3-2-4, Nakanoshima, Kita-ku, Osaka 530-8288, Japán.

Kivonat

Az édesgyökér flavonoid oldat egy új, funkcionális élelmiszer összetevő amely édesgyökér hidrofób polifenolokból áll közepes láncolatú trigliceridekben (MCT). Ez biztonsági értékelés kivitelezése érdekében, egy 90 napos szájon át adagolt, toxicitás tesztet végeztek patkányok esetében édesgyökér flavonoid oldat koncentrátumot (2,90% glabridin) felhasználva. A nőstény és hím állatokat 12 csoport egyikébe helyezték (10 nőstény vagy hím/csoport) és kukorica olajt (negatív kontroll), MCT (eszköz kontroll) vagy 400, 600, 800 vagy 1600 mg/kg édesgyökér flavonoid oldat koncentrátumot kaptak. Összességében az édesgyökér flavonoid oldat alvadás gátló hatást ért el mindkét nemnél. Semmiféle megfigyelt káros hatással nem bírt az oldat, és a nőstényeknél 800 mg/kg/nap a hímeknél pedig kb. 400 mg/kg/nap adagolható.

Food Chem Toxicol. 2008 Jul;46(7):2349-57. Epub 2008 Mar 21.


A Glycyrrhiza glabra kivonat és annak aktív összetevőjének, a glabridinnek a gombaellenes hatása

Fatima A, Gupta VK, Luqman S, Negi AS, Kumar JK, Shanker K, Saikia D, Srivastava S, Darokar MP, Khanuja SP.

Genetic Resources and Biotechnology Division, Central Institute of Medicinal and Aromatic Plants (CSIR), Kukrail Picnic Spot Road, P. O. CIMAP, Lucknow 226015, India.

Kivonat

A Glycyrrhiza glabra gyökér aktív összetevője a glabridin, mely aktív anyag mind az élesztő gomba, mind a fonalas gomba ellen. Továbbá a Candida gomba mutánsainak ellenállásában is hatást mutatott, minimum gátló koncentrátumnál 31.25-250 microg/mL.

Phytother Res. 2009 Aug;23(8):1190-3.

*

MEGRENDELEM:

*

*